Klince u uzrastu od 6 godina pa nadalje, uvek interesuju stvari koje su za “starije” i “odrasle”. Oni teže da što pre porastu i obožavaju izazove. U tom periodu dete prerasta klasične proslave i to je idealan trenutak da ih upoznate sa aktivnim rodjendanima. Osim što su izuzetno korisni za decu, ona će se zabaviti i provesti nezaboravno vreme sa svojim drugarima. Sama proslava će sigurno ostati upamćena, kao najbolji poklon koji im možete pružiti. Garantujemo da će se o njihovom rodjendanu pričati još dugo vremena.

Aktivni rodjendani su idealan izbor za vaše klince

Zbog čega smatramo da su aktivni rođendani dobar izbor za decu? Ono što je očigledan odgovor jeste – fizička aktivnost. Ona je krucijalna za pravilan razvoj i odrastanje klinaca, kako u fizičkom tako i u intelektualnom i emocionalnog smislu. Fizička aktivnost od malih nogu omogućava pravilan razvoj kostiju, mišića i kardiovaskularnog sistema.

Međutim, možda i bitnije od toga jesu benefiti za psihu dece, koji nisu zanemarljivi. Učestovanjem u timskom sportu, deca razvijaju društvene veštine, koje su sve značajnije kako deca odrastaju. Naučiće sve o timskom radu i kako da funkcionišu u skladu sa drugima. Komunikacija je u timskim sportovima ključna, pa će shvatiti da moraju da uvažavaju druge i poštuju tuđa mišljenja.

Bitno je da klinci nauče da prihvate poraz. To je ono što nazivamo sportskim duhom, časno prihvatiti poraz. Shvatiće da je okej da nisu uvek pobednici, dokle god se dobro zabave i uživaju u nečemu. Pošto svako kršenje pravila rezultira izbacivanjem iz igre, naučiće da poštuju pravila i ponašaju se u skladu sa njima. Ta disciplina je korisna jer je ona jedna od odlika uspešnih ljudi.

Smatramo da aktivni rodjendani mogu biti uvod u avanturu zvanu adrenalinski sportovi, koja može da očara vaše dete i uvede u svet sporta. Klinci obožavaju paintball, airsoft i laser tag jer su to dinamični, uzbudljivi i drugačiji timski sportovi. Daju im utisak da su deo nekog drugog sveta, borbi koje su u isto vreme interesantne i izazovne, ali i u potpunosti bezbedne. Ukoliko se zaljube u neki od ovih sportova, tvrdimo da će učiniti veliku stvar za svoje fizičko i mentalno zdravlje.

Kada su u pitanju aktivni rodjendani, pričaćemo konkretno o laser tag, airsoft i paintball rodjendanima. Napravili smo kratko uputstvo, koje vam može pomoći da se odlučite koju aktivnost ćete odabrati. Možete pročitati kako se odvijaju lasertag, airsoft i paintball rodjendani, ali i naše preporuke kada je u pitanju uzrast dece i njihova interesovanja.

Laser tag rodjendani

O laser tag-u smo već pisali, nešto više možete pročitati u ovom blogu. Ako vaše dete uživa u video igricama, pogotovo onim borbenim, laser tag će ga oboriti sa nogu! Iskustvo koje će doživeti je slično, ali mnogo uzbudljivije i interesantnije. Ovo je beskontaktna aktivnost, pa u njoj mogu učestvovati deca od 6 godina pa nadalje. Mislimo da je najbolji izbor za decu do 11 godina, jer bi starijima bila izazovnija neka atraktivnija aktivnost.

Laser tag rodjendani podrazumevaju borbu timova, sa ciljem da se eliminišu svi protivnički igrači. Koriste se laser tag pištolji koji “ispaljuju” laserske zrake, koji su niske frekvencije i nisu štetni. Svaki igrač nosi senzor u koji protivnici gađaju. Dakle, laser tag je najpogodniji za mlađu decu, ljubitelje video igrica, sci-fi sveta i predstavljaće fenomenalnu zabavu i izazovnu fizičku aktivnost za svu decu.

Paintball rodjendani

Možemo reći da je paiintball rodjendan odlična preporuka za proslavu rodjendana bez obzira na godine deteta. Ono što je bitno napomenuti da ona mlađa, do 10 godina, koriste splatmaster puške, odnosno igraju paintball za decu. On je prilagođen njihovom uzrastu, igra je u potpunosti bezbolna, puške lakše i jednostavnije za koriščenje nego one za nešto starije.

Stariji klinci se mogu oprobati u klasičnom paintball-u, koji podrazumeva veće puške i više adrenalina. Moramo napomenuti da je bol u klasičnom paintball-u prisutan, ali da je zaista na minimalnom nivou. Mnogi ga porede sa ujedom ose. Bol ni u kom slučaju ne treba da bude ono što će sprečiti nekoga da učestvuje u ovoj aktivnosti, jer je zanemarljiv i brzo prolazi. Više o tome kako ga možete maksimalno izbeći ili ublažiti možete pročitati OVDE.

Paintball rodjendan je dobra prilika da se deca dobro umore, a ujedno itekako dobro zabave. Pogodna je ako vaša deca žele da iskuse iskustvo prave borbe, malo se zaprljaju, sve u cilju dobrog provoda. Sami tereni se sastoje od prepreka i zaklona, te liče na pravo bojno polje. Klinci će pored paintball markera dobiti i zaštitnu opremu, pa ćete biti sigurni da su potpuno bezbedni a oni će se osećati kao pravi vojnici spremni na borbu.

Airsoft rodjendani

Airsoft rodjendane smo s namerom ostavili za kraj, kao najkompleksnije ali i najrealisitičnije iskustvo. Kažemo da je najrealističnije, jer oružije koje se koristi izgledaju kao pravi modeli oružija. U pitanju su airsoft odnosno vazdušne replike, koje ispaljuju male plastične kuglice. Upravo zbog njihove veličine, bol prilikom pogodaka je minimalan i u potpunosti je bezbedno za klince. Zbog svega navedenog, smatramo da je airsoft rodjendan najbolje organizovati za decu stariju od 14 godina, ali i za odrasle!

I prilikom igranja airsofta se dobija zaštitna oprema, koja u potpunosti štiti klince od povređivanja. Možemo reći da je namenjen onima koje žele što realističnije iskustvo prave borbe, koji žele adrenalin i vrhunski provod. Sigurno će oduševiti sve ljubitelje oružiija, ratova i adrenalinskih sportova.

Aktivni rodjendani Beograd

Želimo da naglasimo da u svim ovim aktivnostima ništa manje ne uživaju ni stariji. Oni koji ne žele da se zaprljaju i žele najblažu varijantu, odlučuju se za laser tag. Međutim, adrenalinski zavisnici obožavaju paintball i airsoft, te su to aktivnosti koje očaravaju sve koji žele da iskuse nešto novo, uživaju u borbi i timskom radu.

Da li ste organizovali već aktivni rodjedan svom detetu? Ukoliko želite provereni tim, kvalitetnu organizaciju i sigurnost svoje dece na maksimalnom nivou, izbor je očigledan! Javite se našem Arena timu i organizujte rodjendan iz snova svojim najmilijima. Smeh i oduševljenje dece tokom trajanja sportskih rodjendana su neprocenjivi, kao i svako novo iskustvo koje steknu!

Koju aktivnost biste priredili vašem detetu za rodjendan? Da li ste se sami oprobali u nekoj od ovih aktivnosti? Pišite nam u komentarima vaša zapažanja i iskustva!