fbpx

Svaki roditelj za svoje dete želi samo najbolje. Tako je i kada su u pitanju rođendani, svi se trude da sve bude organizovano na najvišem nivou i do tančina isplanirano. Ovo može biti veoma stresno po roditelje, jer se često nađu u slepoj ulici tragajući za savršenim rešenjem koje će usrećiti njihovo dete. Uvidevši koliko sve to može biti naporno za roditelje, rešili smo da napišemo ovo ultimativno uputstvo. Ako vam ponekad nestane inspiracije i niste sigurni gde je najbolje da upriličite i na koji način možete sve organizovati rođendan svom detetu, mi vam nudimo rešenje.

Prvi rođendan

Ovo je rođendan koji se tradicionalno slavi kod kuće ili u restoranu. U poslednje vreme se dešava da se za proslave iznajmljuju vikendice ili kuće koje su namenski dekorisane i pravljene za različite vrste proslava. Često se uz rođendan proslavi i krštenje i celo slavlje ima svečani ton. To je slavlje koje se najviše upriliči i u sećanje ostaje roditeljima, jer su deca i dalje previše mala.

Dečije igraonice/ rođendaonice

Dečije igraonice, laviritint rođendaonice sa kuglicama, su najčešća mesta održavanja rođendana za decu između dve i pet godina. U ovom periodu deca su željna druženja i igre, što ova mesta čini savršenim izborom. Deca će se igrati, zabaviti, animiraće ih zaposleni a roditelji mogu slobodno sesti i uživati.

Sportski rođendan

Od šestog do osmog rođendana, mi preporučujemo nešto drugačije. U ovom periodu deca smatraju da su prerasla igraonice i one više nisu dovoljno interesantne i izazovne za njih. Mnogo zdraviji i zanimljiviji način da proslave rođendan je uz sportske aktivnosti. Osim što je dobro za njihovo zdravlje da budu aktivni, psihički će se osećati bolje jer će uneti pozitivnu energiju i istrošiti višak energije. Pored toga, detetu ćete priuštiti nešto drugačije iskustvo proslave rođendana.

Kada su u pitanju sportski rođendani, preporučujemo vam dva paketa za proslavu u sportskim klubovima na Adi: Water paket i Sport paket. Water paket obuhvata zabavne i neuobičajene igre na vodi. To su igre gađanja  vodenim balonima, tzv. water tag odnosno “okršaj” puškama na vodu, poligone i različite timske aktivnosti koje će oduševiti svu decu. Sport paket je omiljeni među decom. Ukratko možemo nazvati ovaj paket “kotrljajuća zabava”. Vaši mališani će igrati zabavniju vrstu fudbala tzv. “bubble football”, koji se igra u ogromnoj gumenoj lopti. Pored toga, uživaće u igrama kao što su bubble crush i zorbing. Pomoću soft arch-a će se deca upoznati sa streličarstvom, gde će pomoću luka i strele vežbati svoju preciznost i fokus.

Sve aktivnosti su u potpunosti bezbedne, deca će se osećati fenomenalno, jer paketi podrazumevaju niz energičnih aktivnosti, a roditelji mogu biti sigurni da su deca u sigurnim rukama. Njih će sve vreme nadgledati naši stručni instruktori, koji će osigurati dobru zabavu ali i bezbednost. Ono što je sigurno, oba paketa će izmamiti osmeh na lice deci i sve će odzvanjati od dečije graje. Ima li šta lepše od toga? Više informacija o paketima možete pronaći na OVOM LINKU.

Paintball, LaserTag i Air Soft rođendani

Sada je vaše dete već dovoljno poraslo da sve prethodne aktivnosti smatra “dečijim” i neće mu izazvati toliko uzbuđenje i adrenalin. Tu na scenu stupaju paintball, lasertag i air soft rođendani, za decu starosti između devet i petnaest godina. Ovo su godine kada vaši klinci jedva čekaju da porastu i budu “odrasli”, pa žele i takva iskustva i slavlje rođendana. Ono što mi preporučujemo, jeste da iskoristite tu njihovu energiju i radoznalost i priredite im pravu avanturu koju će prepričavati još dugo.

Ove aktivnosti su idealne za rođendane iz više razloga. Pre svega, predstavljaju nesvakidašnji način proslave, pa će sama proslava rođendana predstavljati nezaboravan poklon detetu. Zatim, podrazumevaju fizičku aktivnost učesnika, puno jurnjave, skrivanja, kretanja, što znači da je ujedno i veoma zdravo za klince. Razviće timski duh i poboljšati veštine komunikacije i postizanja dogovora, što će im sigurno poslužiti u daljem odrastanju i svakodnevnom životu.

Sve tri igre funkcionišu po sličnom principu, u pitanju su borbe u kojima se koristi “oružije”, klinci se takmiče u timovima a cilj je eliminisati protivnike. Postoje, naravno, i razlike na osnovu kojih možete odlučiti koji smatrate najpogodnijim. Laser tag puška ne ispaljuje municiju, već niskofrekventni laserski zrak koji je u potpunosti bezbedan. Cilj je pogoditi senzor koji svaki takmičar nosi. Doživljaj ovog sporta je sličan tome da se nalazite u video igricama. Ovo je najbezbednija aktivnost od sva tri navedena.

Paintball rođendan funkcioniše na istim principima, sa tim da se umesto zraka ispaljuju loptice sa bojom. Pogodak te kuglice ili njeno izbegavanje će izazvati nalet adrenalina. Za naše mlađe igrače imamo specijalne “splatmaster” puške koje ispaljuju još blaže hice, što povećava bezbednost dece.

Airsoft podseća najviše na prave “ratne bojeve”, jer su puške dizajnirane da izgledaju kao pravi modeli vatrenog oružija. Municija su plastične kuglice, koje su male težine i njihov pogodak boli čak manje i od loptice za paintball.

Sigurnost svih učesnika je zagarantovana. Podrazumeva se nošenje zaštitne oprema (maske, kombinezona, pancira itd). Svako skidanje zaštitne opreme je strogo zabranjeno, sve suprotno tome rezultira izbacivanjem iz igre. Možete biti bez brige, jer sudija sve vreme prati situaciju i reagovaće na svaku nepravilnost.

Žurke u kafićima, restoranima, na splavovima

Od 16 do 18 godine, najčešće se prave žurke po želji slavljenika. Do punoletstva to je najčešće proslava rođendana u izlascima u kafićima, na splavovima i svim mestima za provod mladih. Punoletstvo se najčešće slavi u iznajmljenim lokalima, restoranima, iznajmljenim kućama i salama za proslave i slično. Ove vrste slavlja se tradicionalno organizuju uz živu muziku, obimnu večeru i tradicionalno sprsko veselje.

Gde organizovati sportski ili adrenalinski rođendan?

Da bi bili spokojni i uživali u svakom momentu rođendana svog deteta, bitno je da organizacija i mesto održavanja budu provereni i daju vam sigurnost. Ne možete pogrešiti kada se obratite kompaniji koja ima više od 6300 organizovanih rođendana, 20 godina iskustva i mnoštvo različitih paketa- a to je Arena. Ukoliko imate dodatnih pitanja ili želite da organizujete detetu rođendan kod nas- budite slobodni da nas kontaktirate.

Recite nam kako ste vi svojoj deci proslavljali rođendane? Da li imate neke dodatne predloge za zanimljive i unikatne načine proslave? Radujemo se da čujemo vaše mišljenje.